dijous, 7 de juny del 2012

VALORACIÓ PERSONAL DEL CURS
"L'última activitat"

Pel que fa aquesta entrada, cal destacar que serà l'última fins no començar el proper curs. Com a valoració personal de tot el curs en l'assignatura de filosofia, cal esmentar que gràcies a totes les publicacions i entrades del blog, ha sigut una assignatura més innovadora i més dinàmica a l'hora de dur a terme segons quines activitats o simplement a l'hora d'estudiar. 
Cada setmana, fem dues hores de filosofia, i les classes que hem fet fins ara, ens han ajudat a enriquir-nos de cultura i per una part també saviesa; ja que, hem sigut constants durant el curs a l'hora d'aprende totes les idees principals i diferents moviments de cada pensador. 
Per altra banda, destacar que ha estat un curs molt emocionant, i en el que m'ho he passat més bé tant com a nivell personal i cultural, i com cada any, serà un curs el qual no podrem tornar a repetir mai més. Però, no obstant això, no ens hem d'amoïnar gaire, ja que, al septembre començarem de nou amb més forces perquè, ja haurem descansat prou. 
Al septembre del 2011, vam començar amb el significat de filosofia, els diferents sabers, seguidament amb la veritat i la realitat, amb l'estudi de les cultures i diferents ètnies, hem esmentat diferents autors, l'individu en la societat, la diversitat cultural, les diferents concepcions filosòfiques sobre l'ésser humà, i per fi, ja hem arribat a l'últim temari de curs, el qual consta de les ètiques de la felicitat i de la justícia.
Per tant, arribo a la conclusió, que hem treballat molt bé, hem sigut constants i ara ve el pitjor, els trimestrals ; allò que no es pot combinar gens amb el bon temps que fa i les ganes d'estiu! 


T10: ÈTIQUES DE LA FELICITAT I LA JUSTÍCIA
"DEFINEIX"


-Intel·lectualisme moral: Idea fomentada per Sòcrates, la qual esmenta la impossibilitat d'obrar -malament expressament.
-Maièutica: fet que dona llum a la veritat.
-Hedonisme: idea que expressa que al llarg de la vida s'ha d'evitar dolor de tal manera que ser feliç es tracta d'experimentar plaer i gaudi.
-Eudemonisme: idea que expressa que la felicitat és autorealitzar-se.
-Autorealització: allò que és propi de l’ésser humà.
-Prudència: es tracta de la virtut intel·lectual que posseim els éssers humans la qual ens influeix a deliberar bé.
-Autosuficiència: vol dir a saber que no depenem de ningú i per tant valer-se per un mateix com a persona.
-Pau interior: consisteix a responsables de nosaltres mateixos, ser forts davant el sofriment i opinions adverses.
-Utilitarisme: idea que consisteix en aconseguir la major felicitat possible per a totes les persones (principi d’utilitat)
-Aritmètica del plaer: consisteix en sumar plaers i restar dolors,de tal manera que els plaers no tenen diferència ja que són iguals. 
-Ètica deontològica: s'ocupa de la forma i no en el contingut.
-Ètica teològica: teoria ètica que expressa que és més important la finalitat per sobre del deure.
-Imperatiu categòric: es tracta de diferents ordres que obliguen de forma incondicional ue s’ha de fer quelcom.
-Autonomia moral: és l'acció en la que el subjecte es dóna a si mateix una pròpia llei moral.


dimarts, 5 de juny del 2012

PORC SATISFET O ÉSSER HUMÀ INSATISFET?
"COMENTARI DE TEXT"

Stuart Mill
"Los tontos sólo conocen una cara de la situación; los sabios se molestan en profundizar en ambas. Sólo de esta forma se podrá llegar, en realidad, al fondo de cada situación. Cerrar los ojos no nos servirá de mucho. La actualidad nos bombardea con una infinidad de informaciones, unas constratadas, otras apenas importantes... en cada vez más soportes físicos, audiovisuales y digitales. Sin embargo, contrastarlas resulta cada vez más complicado y, aunque los medios de comunicación, ya nos hacen una criba previa, lo importante es confiar en nuestra capacidad crítica. No siempre será la más acertada, pero al menos es la nuestra; y eso es lo importante ¿no? Nuestra propia subjetividad aplicada a la realidad diaria. Al fin y al cabo, ésa es nuestra actualidad.
La que conformará nuestro mundo."


En la meva opinió, és millor ser un porc satisfet, ja que, la seva felicitat és d’allò més ample i momentània . En canvi, un humà insatisfet, es tracta d’aquell humà pensador que no està satisfet de si mateix, i intentar trobar la felicitat al llarg de la seva vida, però, ningú ni ell mateix, és capaç de saber si la trobarà o no.















Per altra banda, cal destacar , l’esperança o creença de saber si  la felicitat realment existeix o no. Quan s’aconsegueix aquesta? Com ho podem fer? Serà cosa del destí? Nosaltres, no sabem si aquesta serà possible que s’adreci en un moment especial de les nostres vides. Personalment, penso que, la felicitat existeix, però, no aquell tipus de felicitat en la que, en un moment considerat de la teva vida, has tingut la gran oportunitat de conèixer i per fi, una vegada trobada, ja es teva per sempre. Tot el contrari, jo crec en la felicitat momentània, en la felicitat que només succeïx per un instant, i després, aquesta desapareix. Ningú, per més diners que posseixi o per més nombrosa que sigui la seva família, no vol dir que ja tingui una felicitat absoluta, perquè al món hi ha de tot. De manera que, arribem a la conclusió en la que, jo mateixa reconec que els éssers humans, estem marcats per objectius i metes, per tal de satisfer els nostres interessos i les nostres necessitats en conjunt, per tant, una vegada assolits aquests objectius, es quan la felicitat arriba a nosaltres i ens fa sentir millors que abans. Però, no obstant això, qui diu o qui sap si el dia de demà, tot gira i ja res es com abans.