dimarts, 27 de setembre del 2011

Activitat 3: Creus que la ciència és un coneixement superior?


La ciència és un coneixement superior perquè intenta conèixer les coses per les seves causes i efectes i no superficialment.
Sempre utilitza la raó i requereix temps, dedicació, treball constant i un ordre . Amb tot això podem  fer lleis per satisfer les nostres necessitats.
El coneixement científic sempre tracta de distingir o diferenciar la veritat de la mentida i justifica els seus coneixements  per donar proves de la veritat.  
Amb el coneixement científic l’home, ha descobert i argumentat lleis del univers, de la natura, de la física , l’astronomia, medicina, formules matemàtiques que ajuden a l’home a conèixer les coses a fons utilitzant la raó.
Cada ciència té el seu propi procés històric i proposa el seu propi mètode (és el tret que caracteritza una ciència).
Hi ha diversos tipus de mètodes són el camí que hem de recórrer per obtenir un objectiu.

dilluns, 26 de setembre del 2011

Activitat 3: Preguntes de comprensió

Escriu una definició de "saber" utilitzant les teves pròpies paraules.
Saber significa captar la realitat per mitjà de la qual la realitat queda fixada en un subjecte , expressada, transmesa a altres subjectes i incorporada a una tradició.


Què significa que les dades de l'experiència han d'incloure's sempre en un context teòric que les faci intel·ligibles?
Significa que la sensibilitat proporciona l'experiència bàsica de les coses i per això les ha de fer intel·ligibles i entenedores.


Quin tipus d'experiència, d'entre les anomenades, pot produir contemplar un quadre? 
El saber artístic ja que són formes de conéixer la realitat i a més a més totes les arts, requereixen un saber fer per produir aquests objectes artístics tan especials.


Hi ha alguna relació entre el saber científic i el saber tècnic? 
Si. Entre el saber tècnic i el saber científic interactuen a causa de que els dos persegueixen el domini del món a l'hora de trobar respostes i tots li preocupa la raó el sentit i la causa.

Activitat 2: Redacció sobre la filosofia

La filosofia també ha estat definida com l’estudi dels coneixements i principis més fonamentals i generals relacionats amb el pensament, l’acció i la realitat, és a dir, no es tracta de política, per a posar ordre a les societats sinó que es tracta d’una disciplina on a través del llenguatge els filòsofs es qüestionen el perquè de les coses.

D’alguna manera comprenem que la filosofia no és teologia ni ciència sinó que està entre mig i que només serveix per despertar en el nostre interior el sentiment de la tristesa perquè mai es troba una resposta real ja que estem motivats per l’admiració de certes preguntes les quals sabem que ningú ens podrà respondre, com per exemple, preguntes evidents com: Realment té sentit la vida? Té sentit aquesta existència? És possible trobar la felicitat? De quina manera? Com i qui va crear l’ univers? Preguntes sense respostes...

Podem concloure que la filosofia és com una producció de corrents ideològiques i qüestions les quals moltes d’elles revolucionen el comportament dels homes.

dimarts, 20 de setembre del 2011

Activitat 1

1. Què és la filosofia?
Es el mig de ciència i teologia que estudia el perquè de les coses

2. Digues el nom de 5 filosofs:
Aristòtel, Pitàgores, Sòcrates, Plató,Rousseau


3. Esmenta 4 temes centrals de filosofia:
Saber, la raó, política i la veritat

4.Que significa conéixer?
Significa averiguar o experimentar alguna cosa per tu mateix

5. Per què és necessari la política?
Es necessaria per posar ordre a les societats

6. Podem conéixer la veritat?
Si, pero en molts casos es relatiu

7. Què esperes d'aquest curs?
Donar-me respostes sobre preguntes que em remou-en